18. október 2024
Facebook
štvrtok, 13 júl 2017 12:00

Britský dôchodca vyhral súdny spor za rovnocenné penzijné práva pre manžela

Written by 
Rate this item
(0 votes)

LONDÝN 13. júla (WebNoviny.sk) - Britský homosexuál na dôchodku vyhral súdny spor, ktorý zabezpečí rovnaké penzijné práva pre jeho manžela, aké by mohla využívať jeho prípadná manželka. Piati sudcovia na britskom najvyššom súde rozhodli, že v prípade smrti 66-ročného Johna Walkera, bude jeho manžel oprávnený poberať partnerov dôchodok, ak zostanú zosobášení. Odporúčame:
Prevažne katolícky ostrovný štát Malta schválil homosexuálne manželstvá Brit začal súdny spor proti diskriminácii po tom, ako mu spoločnosť, v ktorej pracoval, oznámila, že mu nebude vyplácať manželské benefity, pretože jeho penzijný plán sa začal pred rokom 2005, keď v krajine uzákonili registrované partnerstvá ľudí rovnakého pohlavia. Odvolací súd v roku 2015 rozhodol proti Johnovi Walkerovi, tento rozsudok však v stredu zvrátil najvyšší súd. Toto rozhodnutie znamená, že v prípade jeho smrti, bude mať Walkerov manžel nárok na poberanie manželských dávok vo výške 45 000 libier (v prepočte zhruba 50 600 eur) ročne, namiesto pôvodných 1 000 libier (približne 1 100 eur) ročne.

Viac k témam: Londýn, práva LGBT ľudí
Zdroj: Webnoviny.sk - Britský dôchodca vyhral súdny spor za rovnocenné penzijné práva pre manžela © SITA Všetky práva vyhradené.

Read 207 times

Media

NULL

Image Gallery

NULL

Reklama

Anketa

Rozmýšľali ste o premiestnení Vašej firmy do daňového raja?

áno, už som tak urobil - 14.3%
áno pripravujem sa na to - 35.7%
nie nerozmýšľal som - 35.7%
nie nerozmýšľal som a ani tak neurobím - 14.3%
The voting for this poll has ended on: september 9, 2013

Partneri projektu

judikaty sita

Ekonomický portál financnik.sk Vám prináša

ginal robinson banner